DOĞUŞ ÇAY
HAKKIMIZDA

1985 yılında bir aile şirketi olarak kurulan Doğuş Çay, ilk yatırımını çay sektöründe gerçekleştirdi. Çay ile başlayan faaliyet alanı, ilerleyen yıllarda şeker ve konserve faaliyetleri ile devam etti. İleriyi görebilmek, değişen tüketici tercihleri karşısında doğru stratejiler belirleyip beklentilerin üzerinde ürünlerle piyasada yer almak ve temel ilkeler olarak görülen kalite ve dürüstlükten taviz vermeden büyümek, kurulduğu yıldan bu yana Doğuş Çay’ın gelişiminin temel dinamiklerini oluşturdu. Bu bakış açısıyla yapılan yatırımlarla, Doğuş Çay markası altında üretilen ürünler, oyun kurucu özellik taşıyarak bulundukları sektörde rekabetin belirleyici unsurları haline geldi.
 
 Doğuş Çay’ın üretim yolculuğu, Türkiye'de özel kuruluşlara üretim izni verilmesi ile başladı. İlk olarak dökme çay ile başlayan yatırımlar, ilerleyen yıllarda poşet çay, yeşil çay ve bitki-meyve çayları üretimleriyle devam etti. Yüksek hedefler doğrultusunda, standartlarını da yüksek tutan Doğuş Çay, 2000 yılından itibaren TSE, ISO 9001, ISO 22000 ve ISO 45001 belgelerini aldı. AB normlarındaki hijyenik tesislerde el değmeden üretilen ve sürekli laboratuvar testlerinden geçirilen ürünler, Türk damak tadına uyan lezzeti, ideal rengi ve kendine özgü kokusuyla raflarda tüketicinin tercihine sunuldu. Rize'de 5 adet çay işleme ve Ordu'da 1 adet çay paketleme fabrikası ile yıllık 50.000 ton üretim kapasitesine sahip olan Doğuş Çay; yeniliklere hızla uyum sağlayan dinamik yapısı ve sürekli yükselen grafiği ile özel sektörün lider markası konumuna ulaştı. 1994 yılında alınan bir kararla, çay kategorisini desteklemek ve ürün portföyünü genişletmek amacıyla Doğuş Şeker üretimine başlandı. Doğuş Çay, çay ve şeker kategorilerindeki liderliğini gıdanın diğer kollarında da sürdürme ve gıda sektöründe büyüme kararı doğrultusunda, 2008 yılı itibariyle, Doğuş Bahçe markası altında domates salçası üretimi ile faaliyet alanını genişletti. Domates tarımı açısından en verimli arazilerin bulunduğu İzmir'in Ödemiş ilçesinde yer alan, 70 bin m2 üzerine kurulu 7 bin 500 m2 kapalı alana sahip Doğuş Bahçe Salça ve Konserve Fabrikası Türkiye’de en kaliteli domates tarımının gerçekleştirildiği, verimli tarım alanlarının merkezinde yer almaktadır.
 
 2013 yılında stratejik bir kararla, uluslararası bir satın alma işlemiyle cips kategorisine de giriş yapan Doğuş Çay, Aksaray Organize Sanayi Bölgesi’nde Türkiye’nin en modern cips fabrikalarından birini kurdu. Cips sektörüne yönelik alt yapı ve istihdam çalışmalarını hayata geçiren şirket, Patos, Cipso ve Çerezos markalarının yanı sıra marka portföyüne 2015 yılında ‘Chips Master’ı da ekledi.
 
 Gıda sektöründeki atılımlarını 2016 yılında da sürdüren Doğuş Çay, uzun soluklu ve yoğun bir Ar-Ge çalışmasının sonucunda soğuk çay kategorisine de giriş yaptı. 2015 yılı içerisinde İzmir ilinde hayata geçirdiği soğuk çay üretim tesisi ile birlikte Doğuş Çay, sıcak çaydaki uzmanlığını soğuk kategorisine taşımış oldu. Doğuş Soğuk Çay, 2016 Nisan itibariyle raflardaki yerini aldı.
 
 2018 yılında şeker kategorisindeki yatırımlarını sürdürme kararı alan Doğuş Çay, Türkiye’nin en yüksek kotaya sahip şeker fabrikalarından biri olan Afyon Şeker Fabrikası’nı bünyesine katarak faaliyete geçirdi.

 2023 yılında da yeni yatırımla Karakan Enerji Projesi ile güneş enerjisi pazarına giriş yaptı. Afyonkarahisar’da güneş paneli üretim fabrikası kurarak fabrika çatıları ve tarıma elverişsiz arazilerde güneş paneli kurulumlarına başladı.

 İş ortaklarına ve satış noktalarına en hızlı ve en doğru hizmeti verebilmek için oluşturduğu satış organizasyonu ile de tıpkı ürünlerinde olduğu gibi mükemmelliği hedefleyen Doğuş Çay, halen kalifiye satış ekibi, lojistik gücü, yaygın bayii ağı ve etkin dağıtım sistemiyle Türkiye'nin dört bir yanına ulaşıyor.
 
 Sorumluluk anlayışını sadece çalışanları, tüketiciler ve iş ortaklarıyla sınırlı tutmayan Doğuş Çay, içinde yaşadığımız toplumun ihtiyaçlarına karşı duyarlılığını kurulduğu günden bu yana muhafaza etmektedir. Doğuş Çay’ın kurucusu Karakan Ailesi’nin eğitim ve sağlık alanında gerçekleştirdiği hayır işleri arasında düzenli olarak üniversite öğrencilerine sağlanan bursun yanı sıra Rize’de Doğuş Çay İlk Öğretim Okulu, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ve en son olarak Doğuş Çay Hacer Karakan Onkoloji Hastanesi’nin inşa ve diğer tüm masraflarını karşılanması çalışmaları yer alıyor. Bunun yanı sıra Doğuş Çay’ın doğduğu topraklar olan Rize’de 2016 yılında Tema Vakfı işbirliği ile başlattığı ‘Her Dem Toprak İçin’ projesi de, Rize’nin doğal zenginliği ve en önemli geçim kaynağı olan çayın en iyi şartlarda yetiştirilmesi, aynı lezzet ve kalitede üretilebilmesi için eğitim ve farkındalık çalışmalarını kapsıyor.
 
 1985'ten itibaren güvenilir bir şirket olarak sektörde var olan Doğuş Çay; sahip çıktığı ilke ve değerleriyle, standartlara ve insan sağlığına gösterdiği özenle, yenilikçi yaklaşımı, rekabetçi yapısı ve kalitesi ile adını gelecekte de yaşatmak için çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Powered by Froala Editor